Mandlová medovina

Vyrobená výhradně z kvalitních českých surovin, dle starodávné receptury.

package-svg  1 láhev o objemu 0,5 l

Skladem
Kód: 722
Značka: Medgar
320 Kč
Kategorie: Medovina

Základem medoviny jsou kvalitní přísady jako je voda, med, byliny a koření.

Smíchané suroviny se zakvasí ušlechtilou kulturou kvasinek a potom kvasí několik týdnů. Po ukončení kvašení je základ medoviny stočen do ležáckých tanků, které jsou neprodyšně uzavřeny. Medovina pak prochází samočisticím procesem a pomalu dozrává při nízkých teplotách, její chuť se tak zjemňuje a uhlazuje. Tato fáze výroby trvá někdy až půl roku.

Určující pro ukončení celého procesu výroby není sama délka procesu, ale vyrovnanost chuti medoviny. Načasování konce, tedy rozhoduje o výsledné kvalitě.

Nakonec přidáme několik druhů bylin a koření dle starodávného receptu. Díky tomu dodáme medovině tu správnou chuť a vůni.

 

Výroba

Mandlová medovina Medgar se vyrábí za studena, protože si tak udrží blahodárné látky, které jsou obsaženy v medu.

Nejdůležitější ingrediencí je kvalitní med z Křivoklátska. Kvůli své členitosti a špatné přístupnosti zůstala křivoklátská krajina nedotčena lidským vlivem. Díky tomu si louky udržely pestrost bylin, které jsou jinde velmi vzácné. Včelky na těchto loukách sbírají nektar, který pak v úlu přemění na jeden z nejlepších medů v České republice. 

Z tohoto medu nám pak křivoklátské včelařství připravuje speciální edici medoviny Medgar.

 

Servírování

Mandlová medovina je nejlepší vychlazená nebo ohřátá na 50°C

 

skladovani  Doporučené skladování: 5-25 °C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: